Fitness en cardio oefeningen om je doelen als afvallen of spiergroei te behalen!          Gratis verzending vanaf € 15,-         Gratis fitness & voedingsschema's

Welkom op Acti-vita.nl

Acti-vita.nl is in 2004 gestart als website met artikelen over fitness en voeding.

Intussen, ruim 10 jaar later, is Acti-vita 1 van de grootste Nederlandse websites op het gebied van Fitness, sport, gezondheid, schema's, voeding en supplementen. Dagelijks zijn wij bezig met aanvulling en verbetering van de huidige artikelen en producten. Sinds 2009 hebben wij een eigen voedingslijn met diverse supplmenten welke te vinden zijn in de webshop van Acti-vita.

webshop.acti-vita.nl

 •  
 •  

Overig

Categorie: Overig

Met behulp van de onderstaande tabellen lees je aan de hand van je geslacht, lengte en lichaamsbouw eenvoudig je streefgewicht af .
Houdt er rekening mee dat de genoemde streefgewichten slechts gemiddeldes zijn.

Vind je het streefgewicht te laag? Bepaal dan voor jezelf een nieuw streefgewicht.

Categorie: Overig

Fitness oefeningenFitness oefeningen
Spiermassa opbouwen of afvallen doe je met deze fitness oefeningen! De meeste oefeningen die hier beschreven staan komen ook terug in onze fitness schema's.

Lees meer...

Categorie: Overig


Energiebehoefte berekenen (methode 1)

In de onderstaande tabel kun je je totale dagelijkse energiebehoefte berekenen.

Deze snelle methode geeft een grove schatting van je dagelijkse energiebehoefte en houdt rekening met je gewicht, leeftijd en je sportieve activiteiten.

Lees meer...

Categorie: Overig

Wat is je energiebehoefte?

Subcategorieën

Laatste nieuws

 • Crossfit Essentials Top-10

  Of je nou een beginnende Crossfitter bent, een ervaren Crossfit trainer of een Crossfitter die een thuis gym wil bouwen, deze Crossfit Essentials Top-10 vormt de basis voor jouw Crossfit uitrusting.

  De Halterstang

  Lees meer...
   
 • Hoeveel eiwitten heb je nodig?

  Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren. Na een lichamelijke inspanning garanderen zij snel spierherstel en eventuele spiergroei. Als je onvoldoende eiwitten consumeert kun je geen spieren opbouwen. Dus hoe vaak en intensief je ook traint, als je voedingspatroon niet juist is zul je geen spieren opbouwen en ook geen vooruitgang boeken voor de spiegel.

  Lees hier alles over eiwitten!

   
 • Vijf meest gemaakte fouten beginnende sporters

  De vijf meest gemaakte fouten van beginnende sporters

  In januari melden zich vaak weer hordes sporters zich aan bij de sportschool. De intentie is uitstekend: ik ga wat aan mijn conditie doen. Ik wil afvallen en weer trots op mezelf voor de spiegel staan. Ruim 50% zakt echter na een paar maanden alweer de moed in schoenen, gewoonweg omdat ze verkeerd begonnen zijn. Wil jij wel graag goed van start gaan en binnen no time met een grote glimlach op je gezicht voor de spiegel staan? Zorg er dan voor dat je meest gemaakte fouten van beginners en oplossingen kent!

  Lees meer...
   

Wie zijn wij?

Wij zijn Acti-vita.nl, één van de grootste websites op het gebied van fitness, voeding en gezondheid. Of u nu informatie zoekt over voedingstoffen, diëten, fitness oefeningen of trainingsschema’s, op Acti-vita.nl kunt u het allemaal gratis vinden. Sinds 2010 heeft Acti-vita.nl een bijbehorende webshop met een compleet aanbod van supplementen en trainingsschema's.

Neem contact met ons op:  Contact