Afvallen met L-carnitine

Afvallen met L-carnitine Afvallen met L-carnitine wordt steeds populairder. Maar wat is L-carnitine eigenlijk? En waarom is het zo populair? 

L-carnitine is een aminozuur die een belangrijke rol speelt in de vetstofwisseling en als anti-oxidant. L-carnitine (hetzelfde als carnitine) is een natuurlijk product, we krijgen er dagelijks ongeveer 5 tot 100 mg van binnen via de dagelijkse voeding. De belangrijkste voedingsbron is rood vlees. Wanneer men L-carnitine als supplement inneemt, is dit ongeveer 500 - 2000 mg per dag. De dagelijkse behoefte van het lichaam is ongeveer 200 – 500 mg per dag. Bij intensief sporten kan dit oplopen tot 1500 mg.

 

Carnitine transporteert de vetzuren naar de mitochondrieën waar ze als energie gebruikt worden. Suppletie van carnitine kan het vetzuurgehalte verlagen en heeft een gunstige invloed op de ldl/hdl cholesterol verhouding. Zeker bij het sporten kan L-carnitine zorgen voor meer energie, betere sportprestaties en een verhoogde vetverbranding. Een compleet overzicht van fitness oefeningen is hier te vinden. Benieuwd naar onze fitness en cardio schema's? Klik dan hier.

Carnitine verbetert (bij hartpatiënten) zelfs de werking van de hartspier, voorkomt hartvergroting en verkleint de kans op een hartaanval. 
Carnitine versterkt ook het immuunsysteem. Dit komt omdat witte bloedlichaampjes carnitine nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Omdat Carnitine talloze voordelen heeft, sommen we hieronder de belangrijkste voor je op: 

 

Bestel eenvoudig en snel de beste L-Carnitine in de webshop van Acti-vita.nl
Klik hier om L-Carnitine te bestellen

De voordelen van Carnitine:

  • Carnitine zorgt voor een verhoogde vetverbranding en meer vetverlies. 
  • Carnitine geeft je een fitter gevoel en meer energie. 
  • Carnitine heeft een gunstige invloed op de cholesterol verhouding. 
  • Carnitine verbetert het uithoudingsvermogen en de sportprestaties. 
  • Carnitine heeft een positief effect op kracht en spieropbouw. 
  • Carnitine kan helpen onvruchtbaarheid bij mannen op te heffen. 
 L-Carnitne

Voor wie is L-Carnitine nuttig?

  • Sporters, omdat de energieproductie wordt verhoogd en de lichamelijke vermoeidheid verminderd.
  • Mensen met overgewicht, omdat de vetzuren worden ingezet als energie, dit resulteert in een verhoogde vetverbranding, meer vetverlies en een verlichting bij sportieve activiteiten.
  • Vegetariërs, omdat zij geen (rood) vlees eten en hierdoor snel een gebrek aan carnitine op kan treden.
  • Ouderen, omdat de aanmaak van carnitine door het lichaam bij het ouder worden afneemt. Mensen vanaf 45 jaar beginnen vaak een carnitine gebrek te ontwikkelen. Suppletie kan dan uitkomst bieden.