Zumba fitness

Zumba!Zumba fitness is een nieuwe groepsles waarbij gedanst wordt op swingende latinmuziek. Denk bijvoorbeeld aan de muziekstijlen salsa en merengue en artiesten als Shakira en Elvis Crespo. Een jaar geleden is deze nieuwe trend uit Amerika naar Nederland over komen waaien en inmiddels erg populair in talloze sportcentra!
Zumba fitness is voor bijna iedereen weggelegd, als je maar van lekker swingen houdt. Hoewel de naam Zumba fitness je anders doet vermoeden, komen er geen fitness apparaten of gewichten aan te pas. Het is vooral veel bewegen en swingen met je armen en benen.

Als beginner zul je waarschijnlijk niet veel moeite hebben met de danspassen. Maar hoe vaker je meedoet, hoe moeilijker en intensiever de lessen worden.
Als je regelmatig aan een groepsles van Zumba fitness deelneemt, zullen je conditie, ritmegevoel, vetverbranding en spieruithoudingsvermogen toenemen.

Voor wie?

  • Zumba fitness is geschikt voor de beginnende en gevorderde sporter, van jong tot oud.

Voor wie niet?

  • Zumba fitness is niet geschikt voor mensen met zware knie en rugklachten.

Kans op blessures?

  • Klein, als men zich blesseert is het vaak verstrekking in arm en beenspieren.

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!