Trainen voor echt resultaat

Trainen voor echt resultaat in plaats van starten met bewegen!
We zien vaak na de decembermaand veel mensen vol goede moed weer starten met het sporten. Bij aanvang bezoekt men zeer regelmatig de sportschool, maar naarmate de maanden verstrijken blijven de sporters met de meeste discipline en motivatie over. Waarom? Omdat dit mensen zijn die
echt trainen in plaats van mensen die zonder plan starten met bewegen. 

Wil jij ook echt gaan trainen?


Maak dan vandaag nog duidelijke afspraken met jezelf. Schrijf je in bij een goede sportschool en laat je begeleiden door een goede fitnessinstructeur, die een trainingsplan maakt die geheel afgestemd is op wat jij graag wilt bereiken. Belangrijk hierbij is dus dat je echt gaat trainen in plaats dat je start met sporten met het idee om te gaan bewegen. Dan ben je namelijk zo je motivatie weer kwijt.

Waarom is een goede begeleiding en een trainingsplan zo belangrijk?

Een goede instructeur zorgt ervoor dat je snel resultaat gaat bereiken met je trainingen, maar ook dat je op de juist manier traint en antwoord krijgt op je al je vragen of wensen. Vragen zoals bijvoorbeeld: Hoe vaak mag ik dezelfde spiergroepen trainen in één week? In welk tempo en aantal sets voer ik de beweging uit? Welke oefeningen passen het beste bij mij? Hoeveel rust heeft mijn lichaam eigenlijk nodig? Wat is voor mij de juiste voeding? Hoe voer ik de oefeningen juist uit?
Resultaat behouden en blijven boeken?
Vaak boek je in het eerste stadia van je trainingsperiode de meeste resultaten. Waarna de verschillen in resultaat kleiner worden. Op dat moment moet je zeker niet de motivatie laten vallen. Want je bent in een fase waarin je het resultaat waar je zo voor geknokt bent alleen kan behouden als je blijft trainen! 2-3 weken even niet trainen, betekent al snel weg resultaten. Dit wil je toch zeker niet?

Wil je stappen blijven zetten en nieuwe resultaten blijven boeken? Geef dan tijdig je instructeur een seintje dat je training te licht wordt en vertel hem wat je nog verder wil verbeteren aan jezelf. Dan blijf je echt trainen. Voel jij je topfit en sta je met een steeds trotser gevoel voor de spiegel. Blijf je last houden van weinig motivatie maar wil je wel graag progressie boeken? Neem dan een personal trainer.

 

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!