6 tips voor een wasbordje

6 tips hoe jij een wasbordje kan kweken

  1. De allerbelangrijkste tip: Hoe hard je je buikspieren ook traint met fitness oefeningen, hoe sterk en goed gevormd ze dan ook mogen zijn, als er een te dikke laag vet voor zit zul je nooit een wasbordje te zien krijgen! Zorg er door middel van cardio-oefeningen en een goed samengesteld dieet voor dat het speklaagje op je buik verdwijnt.
  1. Vergeet een vaste hoeveelheid herhalingen: Concentreer je op het gevoel van de spieren. Je kunt herhalingen wel als richtlijn gebruiken, maar als je na 15 herhalingen nog meer kunt doen, doe dat dan!
  1. Voer de buikspier oefeningen beheerst uit: Vooral bij een spiergroep als de buikspieren heeft smokkelen (snel, niet onder controle, geen volledige bewegingsbaan enz.) geen zin. Laat je buikspieren het werk doen zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.
  1. Varieer: Dit geldt in principe voor elke spiergroep. Verander je fitness schema (fitness oefeningen, herhalingen, intensiteit enz.) voortdurend zodat je lichaam niet weet wat het te wachten staat.
  1. Train vaker: Je hoeft je buikspieren echt niet elke dag te trainen, maar train ze in ieder geval twee keer per week. De buikspieren raken in tegenstelling tot andere spiergroepen (zoals de schouders) minder snel overtraind. Dit komt omdat ze in het dagelijkse leven altijd min of meer zijn aangespannen voor het handhaven van een goede houding. Train je buikspieren dus vaker, mits je nog spierpijn hebt van een vorige buikspiertraining.
  1. Geloof niet in wondermiddelen: Er bestaat helaas geen supersnelle manier om dat sixpack te produceren waar je al zo lang naar verlangt. Vergeet dan ook de belachelijke reclames over zogenaamde nieuwe wonderpillen of trilapparaatjes die het vet zouden doen verdwijnen rond je middel. Als je een apparaat koopt, houdt het dan bij een buikspierapparaat waar je ook echt je buikspieren mee traint, zoals de Ab Roller. Bij supplementen kan je kiezen voor L-Carnitine of stackers.

Profiteer jij wel van een optimale vetverbranding? Probeer het afslankpakket van Acti-vita.nl.