Eetschema voor: personen met een energiebehoefte tussen de 2000 en 2300 kcal | |||||||
Hieronder vind je een gemakkelijk eetschema zonder moeilijke recepten. | |||||||
Zowel 's ochtends als 's middags hoeft er niet gekookt te worden. | |||||||
Ligt je dagelijkse energiebehoefte tussen de 2000 en 2300 kcal? | |||||||
Volg dan het onderstaande eetschema, deze bevat ongeveer 1859 kcal | |||||||
Product | Hoeveelheid | Eenheid | kcal | eiwit (g) | koolhydraten (g) | vetten (g) | |
Ontbijt | Wit bolletje | 1 | stuk | 148 | 4,5 | 26 | 2,5 |
(+/- 08:00 uur) | Pindakaas | 15 | gram (= 1 beleg) | 97 | 4 | 2,5 | 8 |
Volkoren brood | 35 | gram (= 1 snee) | 74 | 2 | 14 | 1 | |
Fricandeau | 25 | gram (= 1 beleg) | 38 | 7,5 | 0 | 1 | |
Mandarijnen | 3 | stuks | 48 | 0 | 12 | 0 | |
Glas water of thee | 250 | ml | 0 | 0 | 0 | 0 | |
Totaal ontbijt | 405 | 18 | 54,5 | 12,5 | |||
Tussendoor | Krentenbol | 1 | stuk | 135 | 4 | 26 | 1,5 |
(+/- 10:30 uur) | Kaas 30+ | 20 | gram (= 1 beleg) | 57 | 6 | 0 | 3,5 |
Glas water of thee | 250 | ml | 0 | 0 | 0 | 0 | |
Totaal tussendoor | 192 | 10 | 26 | 5 | |||
Lunch | Italiaanse bol | 1 | stuk | 150 | 5 | 30 | 1,5 |
(+/- 12:30 uur) | Filet american | 25 | gram (= 1 beleg) | 40 | 4,5 | 0,5 | 2,5 |
Heldere soep | 250 | ml | 73 | 2,5 | 10 | 2,5 | |
Glas magere melk | 250 | ml | 83 | 8 | 12 | 0 | |
Glas water of thee | 250 | ml | 0 | 0 | 0 | 0 | |
Totaal lunch | 346 | 20 | 52,5 | 6,5 | |||
Tussendoor | Magere vruchtenkwark | 300 | gram | 120 | 16,5 | 15 | 0 |
(+/- 15:00 uur) | Volkoren brood | 35 | gram (= 1 snee) | 74 | 2 | 14 | 1 |
Ei | 1 | stuk | 74 | 7 | 0 | 5 | |
Glas water of thee | 250 | ml | 0 | 0 | 0 | 0 | |
Totaal tussendoor | 268 | 25,5 | 29 | 6 | |||
Avondeten | Gebakken aardappelen | 100 | gram | 120 | 2 | 16 | 5,5 |
(+/- 18:00 uur) | Broccoli | 200 | gram | 40 | 4 | 6 | 0 |
Scholfilet | 150 | gram | 225 | 19 | 19 | 3 | |
Glas magere melk | 250 | ml | 83 | 8 | 12 | 0 | |
Glas water of thee | 250 | ml | 0 | 0 | 0 | 0 | |
Totaal avondeten | 468 | 33 | 53 | 8,5 | |||
* Bak de aardappelen en scholfilet apart in een kleine hoeveelheid olijfolie. | |||||||
Tussendoor | Peer | 1 | stuk | 52 | 1 | 12 | 0 |
(+/- 20:30 uur) | Rijstwafel | 2 | stuks | 52 | 1 | 12 | 0 |
Fricandeau | 50 | gram (= 2 beleg) | 76 | 15 | 0 | 2 | |
Glas water of thee | 250 | ml | 0 | 0 | 0 | 0 | |
Totaal tussendoor | 180 | 17 | 24 | 2 | |||
Totaal | 1859 | 123,5 | 239 | 40,5 | |||
Percentage | 31% | 59% | 10% | ||||
Let op! | |||||||
Per gekozen merk kan het aantal calorieën sterk verschillen! | |||||||
Controleer altijd even de calorieën op het product zelf en vergelijk deze met het calorie-aantal in dit eetschema | |||||||
Wil je meer variatie? Dat kan heel gemakkelijk! | |||||||
De heldere soep bij de lunch kun je variëren, denk bijvoorbeeld aan groente, vermicceli, ossenstaart of kippensoep | |||||||
Er zijn diverse merken en smaken magere vruchtenkwark te koop, ben je een smaak zat? | |||||||
Koop dan eens magere kwark met een andere smaak van een ander merk. |
Hieronder vind je een lijst met de benodigheden voor eetschema 4 (2000 en 2300 kcal) voor 1 dag.
|