Fitness duo en tri sets

Veel gestelde fitness vraag:
Ik hoor in de sportschool soms de term duo-set of tri-set. Wat wordt hier precies mee bedoelt?

 

 

Antwoord:
Duo-sets en tri-sets zijn sets van fitness oefeningen die je direct achter elkaar uitvoert. Bij een duo-set (of tri-set) voer je twee (of drie) fitness oefeningen uit, waarbij je geen rust hebt bij het wisselen van de oefeningen. Een duo-set zou bijvoorbeeld kunnen bestaan uit de Barbell Bench Press (oefening 1) en Dumbbell incline flyes (oefening 2). Eerst voer je 10 herhalingen uit voor oefening 1, direct hierna voer je 10 herhalingen uit voor oefening 2.
In de praktijk zul je waarschijnlijk wel enkele seconden kunnen rusten tussen de oefeningen van een duo of tri-set, dit omdat je van oefeningen en gewichten/toestel moet wisselen. Na de uitvoering van de duo of tri-set houd je wel de normale rusttijd van 2 minuten aan.
Duo-sets en tri-sets zijn voor de gevorderde krachtsporter goed om zo nu en dan uit te voeren. Ze geven een extra prikkel aan je spieren wat resulteert in meer spiergroei. Bovendien houd je tijdens de oefeningen je vetverbranding op een hoger niveau.

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!