BMI meter

Je BMI meten doe je met de Acti-vita BMI meter!

BMI staat voor Body Mass Index. De Body Mass Index is een eenvoudige methode om te bepalen of iemand een gezond gewicht heeft.

Ieder persoon heeft een bepaalde BMI waarde. Deze waarde wordt berekend uit twee factoren, je gewicht en je lengte. De uitkomst is een getal die aangeeft of je een gezond gewicht hebt of juist niet. De BMI wordt berekend door je lichaamsgewicht (kg) te delen door het kwadraat van de lichaamslengte (meters).

Aan deze eenvoudige methode kleeft wel een nadeel. Iemand die veel aan fitness doet of veel spiermassa bezit zal snel een te hoge BMI waarde hebben. Deze waarde doet dan vermoeden dat er sprake is van overgewicht, terwijl dit niet het geval hoeft te zijn.

Voor de meeste mensen is de BMI methode echter wel een effectieve manier om snel te kijken hoe het staat met het gewicht en de daarbij horende gezondheidsrisico's.

Bereken hieronder eenvoudig en snel jouw BMI

 

 https://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter.aspx

 

 

 

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!

 

Cookies