Haaruitval door stress?


Kan het zijn dat stress de reden is van haaruitval? Dat kan inderdaad.
Wanneer je geen balans kunt vinden tussen spanning en ontspanning, kan er stress ontstaan. Je lichaam en geest krijgen te weinig kans om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Hierdoor kunnen lichamelijke en psychische klachten ontstaan, waaronder haaruitval.

Weet je waar de stress vandaan komt?

Stress kan o.a. thuis, op werk of in je familie veroorzaakt worden. Vaak is het een combinatie van factoren en speelt geld ook een grote rol.
Weet je niet waar de bron van de stress zit? Probeer er dan over te praten met vrienden, kennissen, collega’s of professionele hulpverleners, zoals de huisarts of psycholoog. Als je de oorzaak weet, kun je bewuster gaan werken aan het verminderen van stress. Door te kijken wat je echt belangrijk vindt in het leven, kun je bijzaken eventueel afstoten. Door wat vaker nee te zeggen, creëer je automatisch meer ontspanning in je drukbezette agenda.

Hoeveel stress uiteindelijk de veroorzaker is van haaruitval is moeilijk te zeggen. Er is namelijk ook een grote kans dat haaruitval erfelijk is bepaald. Kijk eens in je familie of op het moment dat je vader zijn haardos is verloren.
In meer extreme gevallen zijn er ook andere oorzaken zoals bepaalde ziektes, medicijngebruik, ondervoeding en vergiftigingen die leidden tot meer haaruitval.

Fitness en stress 

Tijdens periodes van stress kunnen fitness oefeningen je helpen te ontspannen. Klik op de link voor een compleet overzicht! Een overzicht van al onze fitness en cardio schema's, van beginners tot gevorderden vind je hier.

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!

 

Cookies