Dumbbell Incline lying triceps extension

Bij de Incline Dumbbell Lying Triceps extension heb je een set dumbbells en een trainingsbankje met verstelbare leuning nodig. Stel de leuning van het bankje in op circa 45 graden ten opzichte van de grond. Ga op het bankje liggen en houd je benen op de grond. 

Houd de dumbbells zo vast dat je handpalmen naar elkaar toe wijzen en de dumbbells elkaar net niet raken. In de beginpositie houd je de dumbbells met gestrekte armen boven je borst. Vanuit deze positie laat je de dumbbells zakken tot net iets boven of achter je hoofd. Stoot de dumbbells daarna beheerst uit. Probeer bij deze oefening zo min mogelijk je ellebogen te bewegen.
Deze oefening wordt doorgaans met 2 dumbbells uitgevoerd, als variatie kun je ook 1 dumbbell gebruiken die je dan met 2 handen vasthoud.

Incline Dumbbell lying triceps extensionIncline Dumbbell lying triceps extension

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!

 

Cookies