Glutamine

Wat is Glutamine?

Glutamine is een aminozuur die we binnen krijgen via een goed uitgebalanceerde voeding. Ook wordt het voor een deel zelf door het lichaam aangemaakt. Het lichaam heeft een grote hoeveelheid glutamine op voorraad, 55 - 65% van je spierweefsel bestaat namelijk uit dit aminozuur. 

Als je niet genoeg glutamine binnenkrijgt of er zelf onvoldoende van aanmaakt wordt je spierweefsel afgebroken. Ter informatie: organen als je hersenen, nieren en hart verbruiken ook een grote hoeveelheid glutamine. En omdat je natuurlijk geen spiermassa wilt verliezen, biedt glutamine suppletie in dit geval zeker uitkomst. 

De voordelen van glutamine op een rijtje

  • Het verbetert de eiwitsynthese
  • Het gaat spierafbraak tegen
  • Het vergoot het celvolume
  • Het verhoogt de groeihormoonuitstoot

Wat is de juiste inname hoeveelheid van glutamine?

Het is belangrijk om glutamine supplementen op de juiste tijdstippen in te nemen. Anders heb je een grote kans dat het niet eens in je bloed terecht komt. Neem glutamine in voor of na het sporten. Ook direct na het opstaan of voor het slapen gaan is een goed tijdstip. De glutamine wordt zo het beste opgenomen door de spiercellen.

Extra tip: Direct na de krachttraining (fitness oefeningen) kun je glutamine het beste innemen met wat dextrose of druivensuiker (dextro energy, vers sinaasappelsap), dit voor een nog betere opname.

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!

 

Cookies