Multivitaminen- en mineralen

Iedereen heeft vitaminen en mineralen nodig. Ze zijn namelijk onontbeerlijk voor het normaal functioneren van het menselijk lichaam. Het lichaam maakt zelf geen vitamines of mineralen aan, op vitamine D na. Je moet er dus voor zorgen dat je er genoeg van binnen krijgt via je dagelijkse voeding of als aanvulling d.m.v. supplementen. 

Wat voor functies hebben vitaminen en mineralen verder in het lichaam?

Simpel gezegd zijn vitaminen en mineralen nodig voor je algehele gezondheid. Wanneer organen hun werk verrichten komen vitamines hierbij te hulp en werken mee in de chemische processen in het lichaam. De afbraak van onze voeding (koolhydraten, eiwitten en vetten) in het lichaam verloopt niet zomaar. Daar is een katalysator voor nodig. Dit is een stofje, ook wel een enzym genoemd, die de reactie versnelt. Zo’n katalysator of enzym bestaat weer uit twee gedeelten, het apo-enzym en het co-enzym. Het apo-enzym is het gedeelte wat bestaat uit eiwitten, het co-enzym is een vitamine of mineraal. Een tekort aan vitaminen en mineralen betekent automatisch ook een tekort aan deze enzymen. En als deze enzymen niet aanwezig zijn, kan het proces niet plaatsvinden.

Waarom suppletie van Multi vitaminen en mineralen?

Als intensieve (kracht)sporter heb je een verhoogde behoefte aan vitamines en mineralen. Zeker wanneer je meerdere dagen per week fitness oefeningen uitvoert en je jezelf aan een streng fitness schema houdt, zal je meer nodig hebben dan gemiddeld. Met een goed en gevarieerd voedingsschema kom je een heel eind, maar is het nog steeds lastig om van elke vitamine en mineraal voldoende binnen te krijgen. Suppletie kan je zeker uitkomst bieden. Zo ben je verzekerd dat je alle essentiële vitaminen en mineralen binnen krijgt.

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!

 

Cookies