Pre-workout supplementen

Pre-workout supplementen zijn bedoeld om in te nemen voorafgaande aan een training ('pre' betekent 'voor'). De meeste pre-workout supplementen bevatten een combinatie van snelle koolhydraten (suikers), aminozuren, creatine, stikstof, cafeine en andere energieverhogende ingrediënten.
Sporters die zich snel flauw en futloos voelen tijdens een (kracht)training kunnen veel voordeel halen uit een pre-workout supplement. Binnen enkele minuten na inname voorzien zij hun lichaam namelijk van nieuwe energie, kracht en focus. Tijdens de fitness oefeningen kan dit zeker een verschil maken en resulteren in een zwaardere training, meer gewicht, sets en herhalingen.
Pre-workout supplementen zijn er in de vorm van poeders (shakes) en capsules. 

Pre-workout supplementen, ook iets voor jou?

Er zijn een aantal zaken die een rol spelen in de beslissing om een pre-workout supplement wel of niet te aan te schaffen.
Bepaal eerst je doel. Is je doel spiermassa opbouwen? Dan zijn de meeste pre-workout supplementen geschikt. Als je doel afvallen is, vallen veel supplementen af. Tijdens de fitness zit je namelijk niet te wachten op energie in de vorm van koolhydraten, je wilt vet verbranden en niet de stoffen van je supplement. Supplementen in poedervorm bevatten vaak koolhydraten, supplementen in capsulevorm vrijwel nooit.

Ook het tijdstip waarop je traint is vaak doorslaggevend om een pre-workout supplement wel of niet te gebruiken. Als je direct na het avondeten gaat sporten heb je genoeg energie en zal je minder snel kiezen voor een energieverhogend supplement. Ben je allergisch voor een van de stoffen, dan is het natuurlijk ook geen goed idee om het te gebruiken.
Bovendien speelt budget een belangrijke rol. Bepaal voor jezelf de voor- en nadelen en beslis of je tot aanschaf over gaat of niet.

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!

 

Cookies