Vetverbranders

Alles over vetverbranders

We weten allemaal dat een gezond voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging essentieel zijn om van overtollig lichaamsgewicht af te komen. Als extra motivatie en hulpmiddel kan een afslanksupplement je natuurlijk wel uitkomst bieden. Bedenk dat geen enkel afslankproduct een wondermiddel is. Deze producten stimuleren alleen je vetverbranding. Vet moet je altijd zelf verbranden, en wel door het als energie vrij te maken voor een activiteit. Een overzicht van onze fitness oefeningen en fitness en cardio schema's is hier te vinden.

Vetverbranders kun je grofweg opdelen in drie groepen;

  • Fatburners - Mobiliseren (in omloop brengen) van je vet.
  • Fatblockers - Zorgen ervoor dat je vet niet door het lichaam kan worden opgenomen.
  • Stacks - Verhoogt je vetverbranding en je energie.

 De meest bekende stoffen die zorgen voor een verhoogde vetverbranding zetten we even voor je op een rijtje. 

L-carnitine (Fatburner)

L-carnitine is een aminozuur met twee grote voordelen. Ten eerste zorgt dit aminozuur voor een verbeterde vetstofwisseling. De opgeslagen vetten kunnen makkelijker naar het gedeelte van de cel worden getransporteerd waar ze vervolgens verbrandt worden. Ten tweede levert L-carnitine je meer energie omdat het je vet aanspreekt als energiebron. Tijdens een lichamelijke inspanning als cardiotraining is dit product dus heel erg geschikt.
L-carnitine is zowel vloeibaar als in capsules te verkrijgen.tra Een dagelijkse dosis van 1000 mg is ruim voldoende.

Choline en Inositol (Fatburner)

Choline en inositol zijn net als vitamine B12, methionine en lecithine lipotrofe stoffen. Dit wil zeggen dat ons helpen om lichaamsvetten sneller af te breken en af te voeren. De vetten uit onze voeding worden voor een groot deel in oplossing gebracht zodat je ze kan verbranden d.m.v. een lichamelijke activiteit. Maar ook de vetten die je al hebt opgeslagen in je lichaam worden aangesproken en in oplossing gebracht totdat ze verbrand worden. Hiermee kan je dus veel sneller je vetpercentage en je (LDL, slechte) cholesterolgehalte verlagen.

CLA (Fatburner)

CLA is de Engelstalige afkorting voor Conjugated Linoleic Acid, in het Nederlands geconjugeerd linolzuur.
Dit is ook een zogenaamde fatmobilizer die je helpt lichaamsvetten sneller af te breken en af te voeren. CLA zorgt ervoor dat opgeslagen vetten in oplossing worden gebracht om vervolgens verbrand te kunnen worden. Daarnaast kan CLA het (LDL, slechte) cholesterolgehalte verlagen en zorgt het voor behoud van spiermassa tijdens een periode van afslanken en gewichtsverlies.
De aanbevolen dosering is 2 tot 5 gram per dag.

Chroom Picolinaat (Fatblocker)

Chroompicolinaat is een krachtig, veilig en goed werkend product. Het zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel constant wordt gehouden waardoor je minder snel naar een vette hap grijpt. Tevens slaat je lichaam de geconsumeerde koolhydraten minder snel op als vet.

HCA (Fatblocker)

HCA (Hydroxy citroenzuur) onderdrukt het enzym dat een overschot aan koolhydraten omzet in vet. Hierdoor kunnen je spieren meer spierglycogeen opslaan. Tijdens een lichamelijke inspanning als cardiotraining kun je dit heel goed gebruiken omdat je spiermassa minder snel als energiebron wordt aangesproken.
De aanbevolen dosering is 0,5 tot 3 gram per dag.

Chitosan (Fatblocker)

Chitosan is een bestanddeel van schaaldieren en een geheel natuurlijke vezel die de opslag van voedingsvetten in je lichaam blokkeert. Hierdoor kan het vetpercentage sneller verlaagd worden. Chitosan bindt met de vetstoffen met het gevolg dat je lichaam de vetstoffen niet meer op kan slaan. Wat gebeurt er dan wel met de gevormde verbinding zul je denken, die verlaat op geheel natuurlijke wijze je lichaam. Chitosan is niet geschikt voor mensen met een allergie voor schaal en/of schelpdieren.

Ephedra (Stacker)

Deze stof is afkomstig van de Ephedra plant en wordt ook wel zeedruif of Ma-huang genoemd. Ephedra onderdrukt het hongergevoel en zorgt voor een verhoogde stofwisseling. Tegenwoordig is Ephedra niet meer verkrijgbaar.

Ben je (nog) wel in het bezit van Ephedra?
Neem Ephedra niet langer dan 4 tot 6 weken. Je zult merken dat het effect steeds minder wordt na deze periode. Las een pauze in van minimaal 4 weken, zo heb je weer een optimaal effect als je het weer gaat gebruiken.

Stacker (Stacker)

Stack is een combinatie van de stoffen ephedrine, aspirine en cafeïne. De combinatie van de stoffen heeft een stimulerende werking op ons ververbrandingsmechanisme waardoor de vetverbranding sterk wordt verhoogd. De werking van Stack producten kan echter vrij heftig zijn en een zenuwachtig gevoel geven. Als je van jezelf een druk persoon bent of vaak een cafeïne houdende drank drinkt (cola/koffie/energydrink) is Stack niet aan te raden.

Kelp en Tyrosine (Stacker)

Kelp is een zeewier met een hoog gehalte aan jodium. Jodium is belangrijk voor een goede werking van de schildklier. En hoe beter je schildklier werkt, hoe sneller je stofwisseling en vetverbranding gaan.
De schildklier maakt tevens hormonen aan om de stofwisseling te verhogen, voor deze aanmaak zijn jodium en tyrosine essentieel.
Makkelijker gezegd; Door gebruik te maken van de supplementen kelp en tyrosine kan je de stofwisseling en daarmee de vetverbranding in je lichaam optimaliseren!

Pyruvaat (Stacker)

Pyruvaat is een natuurlijke, lichaamseigen stof die zorgt voor een goede werking van het metabolisme. Dit komt omdat het actieve bestanddeel ‘Pyrodruivenzuur’ binnendringt in het systeem waar koolhydraten en vetten worden verbrandt (het mitochondria). Door gebruik te maken van pyruvaat als supplement kan je de vetverbranding dus aanzienlijk verhogen. Een bijkomend voordeel van pyruvaat is dat het de hoeveelheid ATP (energie) in de spiercel vergroot, wat zorgt voor een beter uithoudingsvermogen.

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!