Maaltijdvervangers

Wat zijn maaltijdvervangers?

De naam maaltijdvervanger zegt het eigenlijk al, het is een product die een gehele maaltijd kan vervangen. De naam maaltijdvervanger mag niet zomaar aan een product gegeven worden. Het product moet minimaal aan een aantal eisen voldoen. De verhouding van koolhydraten, eiwitten en vetten moet evenwichtig zijn en het product moet een minimale hoeveelheid vitamines en mineralen bevatten. Voldoet het product hier niet aan, dan is het officieel geen maaltijd vervanger.

Sommige mensen en met name sporters, kunnen veel baat hebben bij het gebruik van een maaltijdvervanger. Normaliter wordt een maaltijdvervanger gebruikt om gewicht te verliezen. De meeste maaltijdvervangers bevatten dan ook maar weinig vet en relatief weinig calorieën. Maar ook (kracht)sporters die trainen voor spiergroei kunnen baat hebben bij een maaltijdvervanger. Op werk, onderweg of zelfs thuis ben je namelijk niet altijd in de gelegenheid om een gezonde en complete maaltijd te nuttigen. In zo'n situatie zorg je met een maaltijdvervanger toch voor de nodige voedingsstoffen, vitamines en mineralen die je spieren hard nodig hebben om te kunnen herstellen en groeien.

Waar zijn maaltijdvervangers te koop?

De meeste maaltijdvervangers zijn gewoon in de supermarkt te koop en binnen enkele minuten te consumeren in de vorm van een shake of reep. 

Probeer je dagelijkse maaltijden niet te vervangen door een maaltijdvervanger. Een 'echte', gezonde en gevarieerde maaltijd blijft te allen tijde een betere keuze dan een maaltijdvervanger.

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!

 

Cookies