Moe? Neem deze supplementen!

Voel je je futloos, moe, zwakjes? Grote kans dat je last hebt van voorjaarsmoeheid of een winterdip. Doe er wat aan, door middel van onderstaande supplementen ben je snel weer energiek!

De ultieme energie top 5 vind je hieronder:

1: Vitamine B-complex

De verschillende B-vitamines zijn belangrijk voor de stofwisseling van koolhydraten, eiwitten en vetten. Elke B-vitamine heeft hierin zijn eigen rol, met name vitamine B6. Door elke dag een multi vitamine tablet te nemen voorkom je tekorten en zorg je voor een optimaal energielevel. Zeker sporters hebben hier profijt van.

2: Creatine

Creatine is de bouwsteen voor het creatine-fosfaat wat een bijdrage levert aan de hoeveelheid creatine-fosfaat in de spier. Dit remt de melkzuur productie. Hierdoor ben je minder snel moe en heb je bij het sporten meer kracht en uithoudingsvermogen.

3: L-Carnitine

L-Carnitine speelt een belangrijke rol bij de stofwisseling in de spieren. Dankzij L-carnitine kunnen spieren ook vetzuren als brandstof gebruiken. En dat levert extra energie op en een verhoogde vetverbranding. Een tekort aan L-Carnitine leidt tot moeheid, spierzwakte en overmatige vetopslag in de spieren.

4: Whey eiwit

Eiwitten zijn de bouwstenen van onze spieren en ons lichaam. Krijg je te weinig eiwit binnen, dan ben je snel vermoeid, zwak en kan je zelfs ziek worden. Als we het over typen eiwitten hebben, is whey eiwit het neusje van de zalm. Whey eiwit wordt zeer snel door je lichaam opgenomen en is spier herstellend en opbouwend. Met name sporters en personen die fitness of krachttraining beoefenen hebben meer behoefte aan eiwitten om te herstellen van een trainin

5: Co-enzym Q10

Het gebruik van co-enzym Q10 als sportvoedingssupplement leidt tot een verhoogd prestatievermogen en meer energie. Bovendien heeft het een positief effect op de hartfunctie. Q10 leidt ook tot verlaging van een hoge bloeddruk en verbetering van het afweersysteem. Tal van voordelen dus!

Wil je meer tips over hoe je vermoeidheid kan tegengaan? Klik dan hier.

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!