Post-workout supplementen

Post-workout supplementen zijn bedoeld om in te nemen na aan een training ('post' betekent 'na') en zo je beschadigde spieren zo snel mogelijk aan te vullen met belangrijke voedingsstoffen. De meeste post-workout supplementen bevatten net als pre-workout supplementen een combinatie van snelle koolhydraten (suikers), aminozuren, creatine, stikstof, glutamine en andere spierherstellende ingrediënten. Daarentegen kom je in deze supplementen vrijwel nooit cafeine tegen.
Post-workout supplementen vind je vaak in de vorm van poeders (shakes) en minder vaak in capsulevorm.

Post-workout supplementen, ook iets voor jou?

Na een training met zware fitness oefeningen hebben je spieren nieuwe energie in de vorm van snelle suikers en aminozuren nodig. Je hebt nu twee keuzes; je consumeert direct een gevarieerde maaltijd of je kiest voor een post-workout supplement. Een maaltijd kan je niet door dit supplement vervangen! Als je kiest voor een post-workout supplement, kan je de maaltijd hooguit een half uur tot een uur uitstellen. Dit supplement is enkel bedoeld om beschadigde spieren na een training op de snelste manier aan te vullen met essentiële voedingsstoffen en zo spierherstel en spiergroei te bewerkstelligen. Wanneer je eerst nog moet douchen, van de sportschool naar huis moet rijden en/of eten moet bereiden is het een verstandige keuze om direct na je training een post-workout supplement te consumeren.

Zoals gezegd bevatten veel post-workout supplementen ook creatine, stikstof en glutamine. Wanneer je meerdere supplementen tegelijk gebruikt, kijk dan goed naar de ingrediënten van alle supplementen. Zo voorkom je een overdosis aan bijvoorbeeld creatine omdat deze stof in veel supplementen aanwezig is.

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!