Weight gainers

Als je vaak in de sportschool te vinden bent zul je de naam 'weight gainer' vast wel eens gehoord hebben. Wat is een weight gainer eigenlijk?

Een weight gainer is een voedingssupplement bestaande uit een combinatie van koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Soms bevat een weight gainer ook ook vitaminen, mineralen, glutamine of creatine.

Verwar een weight gainer niet met een maaltijdvervanger. Hoewel je maaltijd wel kunt vervangen door een weight gainer te nuttigen, voldoen de meeste weight gainers niet aan de eisen waaran een maaltijdvervanger moet voldoen. Bovendien bevat een maaltijdvervanger gemiddeld veel minder calorieën dan een weight gainer.

Voor wie is een weight gainer geschikt?

Een weight gainer is met name geschikt voor sporters die als doel hebben hun spiermassa te vergroten. Veel krachtsporters hebben ontzettend veel moeite om in gewicht en spiermassa aan te komen. Vooral sporters met een slanke lichaamsbouw (ectomorfen) kennen dit probleem. Een weight gainer zorgt voor extra calorieën en kan op deze manier oplossing bieden voor snellere spiergroei.
De oorzaak ligt namelijk vaak aan een tekort in voedingsstoffen. Door dagelijks een weight gainer in je voeding mee te nemen krijg je op een gezonde, snelle en makkelijke manier veel goede voedingsstoffen binnen die noodzakelijk zijn om spiermassa op te bouwen.

Tip: Vervang geen normale maaltijden door weight gainers, maar neem ze als extra eetmoment in. Op deze manier zorg je namelijk voor extra calorieën, en niet voor slechts een vervanging.

Uiteraard is je training, waaronder je fitness oefeningen en je fitness schema van doorslaggevend belang als het gaat om je spieren te laten groeien. 

Wie zijn wij?

Acti-vita.nl is sinds 2004 een online platvorm over Fitness, Sport, Fitness oefeningen, Afvallen, informatie en meer! Op de site is van alles te vinden over diverse sport en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Er is zelfs een Acti-vita.nl dieet!